Retseptid
Mittetraditsiooniline kanašašlõkk varrastel
Valmistamisaeg : 10 Min / Küpsetamise aeg : 20 Min
Koostisained

* Kikase Kukegrill
* Roheline paprika
* Kollane paprika
* Punane sibul
* Ananass* Puitvardad

Valmistamisõpetus

1. Pange esmalt puitvardad umbes 30 minutiks külma vette likku, et need grillil põlema ei läheks.
2. Haki paprikad ja sibul parajalt suurteks tükkideks, et need oleks varda otsas sama suured kui šašlõkitükid.
3. Pane paprikad, sibul, ananass ja šašlõkk vardasse.
4. Tõsta vardad grillile ja lase neil umbes 20-25 minutit küpseda.

Kanašašlõkk koos köögi- ja puuviljadega on suurepärane kooslus. Viljade osas võib olla loominguline ja lisada neid oma maitse järgi. Veel sobiks ka suvikõrvist, virsik, valge sibul ja ka shampinjonid või grilljuust. Ananassi soovitan aga igaljuhul lisada, sest ananass jääb ka grillil küpsedes mahlane ja magus ning sobib kanalihaga ideaalselt kokku. Pealegi näevad taldrikul sellised vardad kihvtid ja efektsed välja.

Kalkuni grill-liha küpsetatuna fooliumis
Valmistamisaeg : 10 Min / Küpsetamise aeg : 25 Min
Koostisained

* Kikase Kalkuni grill-liha
* Suvikõrvitsat
* Peotäis sparglit
* Kollast ja punast paprikat
* Sool
* Pipar

Valmistamisõpetus

1. Rebi fooliumist paras tükk ja kortsuta ääred.
2. Tõsta igale fooliumitükile üks kalkuni grill-liha tükk.
3. Aseta fooliumile peotäis sparglit.
4. Haki üks suvikõrvits ja lisa igale fooliumitükile peotäis suvikõrvitsat.
5. Puhasta ja haki kollane ja punane paprika ning tõsta fooliumile.
6. Soovi korral lisa köögiviljadele soola ja pipart.
7. Tõsta fooliumid grillile ja lase küpseda umbes 25 minutit.

Kikakse Kalkuni grill-liha on karbis mõnusalt suurte fileetükkidena, mis tõttu tegi see sellise fooliumiprae tegemise päris lihtsaks. Ühest lihatükist ja peotäiest köögiviljadest piisab täiesti ühele inimesele. Seega, kui tead mitu inimest sööma tuleb, siis saad täpselt paraja koguse portsjoneid valmis teha. Sellise fooliumiprae juurde võib siiski pakkuda värsket salatit või kergemaid suupisteid. Eriti hästi sobib selle toidu kõrvale grillil krõbedaks tehtud Gruusia leib, kastetuna külma dipikastme sisse!

Kanalihapallid kartulipudru ja koorekastmega
Valmistamisaeg : 10 Min / Küpsetamise aeg : 20 Min
Koostisained

* 1 pakk Kikase fileepalle
* 4 kartulit
* 200ml koor
* 2spl õli ja 1-2tl jahu
* Peotäis tomateid
* Või, Piim, Sool, Pipar

Valmistamisõpetus

1. Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees.
2. Prae pannil õrnalt Kikase fileepallid.
3. Vala pannile 200 ml koort ja 2 spl õli ning sega.
4. Lisa 1-2 tl jahu ja sega uuesti.
5. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Soovi korral lisa ka teisi maitseaineid.
6. Kaunistuseks lisa tüümiani ja rohelist sibulat.
7. Kartulid tambi koos vähese sooja piima ja spl võiga kartulipudruks.
8. Salatiks haki tomateid.

Kanalihapallid sobivad kokku kõigega. Otsustasime seekord fileepallide kõrvale valmistada kartuliputru, kuid hästi sobib veel riis, spagetid või tatar. Selleks, et toit kuivaks ei jääks, valmistas Margit kõrvale kiirelt valmiva koorekastme. Vaja läheb ainult koort, õli ja natukene jahu ning maitsestamiseks soola ja pipart.

Lihapallid kalkunilihast BBQ-kastmes
Valmistamisaeg : 15 Min / Küpsetamise aeg : 5 Min
Koostisained

* Kikase Kalkunilihapallid
* Riis
* 4 spl ketšupit
* 2-3 spl Hoisini kastet
* 1 spl mett
* sool ja pipar
* Salatilehed

Valmistamisõpetus

1. Pane riis vähese soolaga keema.
2. Vala pannile 4 spl ketšupit, 2-3 spl Hoisini kastet, 1 spl mett ning maitsesta soola ja pipraga.
3. Kuumuta kastet pannil kuni koostisained on ilusti segunenud.
4. Lisa kastmele Kikase Kalkunilihapallid ja sega.
5. Serveeri riis ja tõsta sinna peale BBQ-kastmes lihapallid.
6. Lisada võib ka salatilehti.

Kikase Kalkunilihapallid tuleb kastme hulka segada ja lasta neil soojeneda. Kalkunilihapallid on väga maitsvad ja neid võib vabalt ka niisama külmalt süüa. Üheks heaks nipiks on Kalkunilihapallide kõrvale teha dipikaste ja siis neid külalistele snäkina pakkuda.

Bataadi-brokoli puder Kikase Väikese Kotletiga
Valmistamisaeg : 15 Min / Küpsetamise aeg : 10 Min
Koostisained

* 2/3 bataati
* 1/3 brokolit
* soola ja pipart
* 2 spl võid

Valmistamisõpetus

1. Keeda bataati soolases vees.
2. Kui bataat on poolpehme lisa brokoli.
3. Kui ka brokoli on pehme, lisa tükeldatud bataat ja brokoli ning veidi soola, pipart ning 2 spl võid blenderisse. Blenderda.
4. Pruunista Kikase Väike Kotlet pannil.

Inimene vajab aeg-ajalt ikka vaheldust, ka toidulaual. Sellepärast olemegi seekordses retseptis kartuli asendanud bataadi ning brokoliga. Bataat ehk maguskartul on meie igapäevase kartuli kauge sugulane. Maitselt on bataat aga magusam ja kasulik, sisaldades B-, C- ja D-vitamiini ning rauda.

Lihtne snäkk – kotletid juustu ja tomatiga
Valmistamisaeg : 5 Min / Küpsetamise aeg : 10 Min
Koostisained

* 1 pakk Kikase väikeseid kotlette
* Juustu
* Kirsstomatit
* Punast kapsast
* Spinatit

Valmistamisõpetus

1. Tõsta kotletid ahju või grillile.
2. Aseta iga kotleti peale juustu ja kirsstomateid.
3. Lase ahjus või grillil küpseda umbes 10 minutit või kuni juust on sulanud.
4. Serveeri koos spinati ja punase kapsaga.

Kikase Väikesed kotletid on väga tublid nälja peletamisel ning lisaks maitsesid ülimalt hästi.

Täidetud šampinjonid Kukegrilliga
Valmistamisaeg : 10 Min / Küpsetamise aeg : 25 Min
Koostisained

* Kikase Kukegrilli
* Šampinjone
* Sinihallitusjuustu
* Punast kapsast
* Ürte

Valmistamisõpetus

1. Eemalda šampinjonidel jalad ja täida sisu sinihallitusjuustuga.
2. Tõsta Kikase Kukegrill grillile ja grilli umbes 20-25 minutit.
3. Täidetud šampinjonid tõsta 10-15 minutit hiljem grillile.
4. Serveeri koos punase kapsaga ja lisa ürte.

See on broilerikintsulihast valmistatud grillliha, mis on kergelt pikantse alatooniga marinaadis. Liha on mõnusalt paprikane ning kergelt magus. Liha grillimiseks kulub umbes 20 minutit.