POŽARSKI kotlet on Kikase kotletiperekonna liige. Toode on tööstuslikult toodetud ja valmisküpsetatud kulinaarne lihatoode, mis on paneeritud saiagraanuliga. Kotlet on mõeldud tarbimiseks kogu perele.

Aseta kotlet pannile , soojenda ja söö. Lisa juurde salatit, kartulit ja erinevaid kastmeid.

Meie toodame Požarski kotletti nii sea- ,linnu-,kui ka kodusest hakklihast. Toode sisaldab valke, mineraalaineid, vitamiine, toitaineid ja kindlustab hea enesetunde ning korraliku kõhutäie kogu päevaks.

Miks kotleti nimi on Požarski?

Legend räägib,et kui vene imperaator Nikolai I Moskvasse reisis, peatus ta Torzokis,linnas, kus pidas kõrtsi Požarski nimeline peremees. Nikolai I tellis lõunasöögiks vasikaliha kotletid. Siis meenus härra Požarskile, et tal oli vasikaliha otsa saanud ja, et olukorda parandada, tegi ta kotletid kana hakklihast. Toit meeldis imperaatorile nii, et ta nimetas kotletid Požarski nimeliseks. Hiljem peatus teel Peterburist Moskvasse samas kõrtsis ka Puškin oma naisega ja mõlemad kiitsid ülimaitsvaid Požarski kotlette.

Kodus saab perenaine küpsetada selle retsepti järgi:

Võta terve toores kana, eemalda nahk, eemalda liha luudelt ja aja liha läbi hakklihamasina. Hakkliha sega pipraga, soolaga, lisa võid või õli ja üks muna. Liha jäta natukeseks laagerdama. Siis võta ühe kana liha kohta 100-120g saia, mida leota pooles klaasis piimas. Piimas leotatud sai sega hakklihaga ühtlaseks massiks,vormit kotletid. Kotletid kasta klopitud munasse ja panneeri kuivatatud saiakuubukutega.Prae 4-5 min ja kotlet oli söömiseks valmis. Maitseb ülihästi!