* Söegrilli süütamiseks kasuta toiduõli. Toiduõli süütamiseks kasuta majapidamispaberit.
Tee paberist väike nutsakas ning aseta see süte keskele.
Vala paberinutsakale veidi õli (supilusikas või paar) ja siis süüta paber.
* Gaasigrillile aseta lepahaluke. See annab suitsumekki ning vähendab propaani maitset.
Kui haluke süttib, kustuta veega ja kui söestub, vaheta välja.
* Grilli puhasta alati siis, kui grill on kuumaks läinud. Kuumus põletab resti küljest lahti
eelmised jäägid ning kergelt terasharjaga lükates saad grillresti kiirelt puhtaks
* Grilli temperatuuri saab hinnata ka käe abil: kui umbes 10 cm kõrgusel on võimalik kätt hoida vaid 3-4 sekundit, on temperatuur grillimiseks sobilik.
Viga, mida grillima hakates tehakse, on liha asetamine liiga külmale grillile.
* Söegrillil peab söel olema peal valkjas tuhakiht.
* Liha grillimisel tekkiv liigne rasv või õlibaasil tehtud marinaad hakkab söele tilkuma ning võib tekitada leegi.
Leegi korral tuleb liha pealt ära tõsta, gaasigrilliga grillides aga gaas kohe kinni keerata.
Kui kuumus läheb liiga suureks ja lihast eralduv rasv on sütel põlema läinud, tuleb leek summutada veega.
Leeki saab summutada ka grillile kaane peale panemisega või märja lepapuust saepuruga, mis tekitab lisasuitsu.
* Liha keeramiseks kasuta tange. Kui liha keeramisel kasutada kahvlit, võivad selle torke järel lihast välja nõrguda vajalikud mahlad ja nii
võib lihatükk liialt kuivaks muutuda.
Edukat grillimist !