Kikas Grill pakub hooaja alustamiseks tervislikke, mõnusaltpehmeid ja vähese rasvasisaldusega tooteid,

mis on valmistatud broileri ja kalkuni kintsulihast.
Suurepärase maitse ja suupärase suurusega ampsud
ootavad teid, et tähistada grillihooaja algust.

“Kalkuniliha mahedas marinaadis” ja “Broileri šašlõkk” on selle hooaja kuumimad palad!

GRILLIHOOAEG VÕIB ALATA!

Pikk ja ilus talv on seljataga ning aeg on grill talvekorterist välja tõsta ja töökorda seada. Mina õnneks nii palju vaeva nägema ei pea, kuna minu grillid on pidevas kasutuses ja seda aasta ringselt. Kuid neile, kes soovivad meenutada kuidas kõik käis – teen ma väikse ülevaate. Esmalt kordan teile grillimise olemust ja põhitõdesid ning ka väike retseptisoovitus selle aasta trendikama eelmarineeritud toote juurde. Grillimine on lühidalt toote küpsetamine otsesel kuival kõrgel kuumusel. Kuumusallikana on võimalik kasutada sütt, gaasi või nüüdsel ajal ka elektrit.

Grillida saab praktiliselt kõike, mis vajab küpsemiseks vähe aega ja ei vaja küpsemise ajal niiskust. Grilltoodete üheks äratuntavaks välimuse jooneks on kuld-pruun väliskiht või nii nimetatud grillmärgid ehk küpsetusresti triibud.

KIKASE GRILLTOOTED

Tore on leida taas grill-liha, mis vastab ootusele. Tükid on paraja suurusega ning pole nahatükke. Kui asetad liha šašlõkivardasse, suru liha võimalikult üksteise vastu ning pigista liigne vedelik välja. Aseta kuumale grillile (süsi peab ilusti ühtlaselt hõõguma), sulge alumine õhutusava poole peale, aseta grillile kaas peale ning ava kaanel olev õhutusava. Lase 3 minutit küpseda ning keera järgmine külg ning küpseta taas kaane all 3 minutit. Kokku keera vardaid neli korda, nii et iga külg saaks kuldkollase välimuse. Pärast 12 minutit lõika noaga kõige paksem tükk pooleks ja vaata, et liha oleks korralikult läbi küpsenud, aga mitte üleküpsenud.

Mida kõrvale?

Joogiks sobib imehästi valge vein. Mulle meeldivad Uue maailma veinid ning eriti lemmikuks on Argentiinast pärit tootja Trivento vein Chardonnay-Torrontés serveerituna näiteks 14 kraadi juures. Samas võib proovida ka punapõõsa (rooibos) jääteed. Tee lihtsalt hea ning kange tõmmis, vala see jääkuubikutele ja serveeri koos piparmündi lehe ja laimi viiluga.

Kana ja kalkuni grillliha kõrvale sobib suurepäraselt ka värske köögiviljasalat või puuviljasalat. Kikase grilltoodete juurde soovitan näiteks selliseid lisandeid:

 

 

Grillsoovitused:

• Grilltoote kõrvale söö köögivilja, mitte tärkliserikkaid toite (kartul, pasta, riis)
• Sageli on parim värske köögivilja salat oliiviõli ja sidrunimahlaga
• Söegrilli süütamiseks kasuta toiduõli. Toiduõli süütamiseks kasuta majapidamispaberit.
Tee paberist võike nutsakas ning aseta see süte keskele.
Vala nutsakale veidi õli (nii supilusikas või paar) ja siis süüta paber.
•Gaasigrillile aseta lepahaluke. See annab suitsumekki ning vähendab propaani maitset.
Kui haluke süttib, kustuta veega ja kui söestub, vaheta välja.
• Grilli puhasta alati siis kui grill on kuumaks läinud. Kuumus põletab resti küljest lahti
eelmise korra jäägid ning kergelt terasharjaga lükates saad grillresti kiirelt puhtaks.
Samas pärast grillimist ära puhasta resti, kuna see kaitseb grillresti rooste eest.